Dr. Gyurkócza Enikő

Dr. Gyurkócza Enikő

Pszichiáter szakorvos

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, ahol kezdetben agykutató akartam lenni. Leginkább a módosult tudatállapotok érdekeltek, illetve a tudatállapot változással járó betegségek.Ezért is kezdtem a karrieremet az MTA Psychophisiológia osztályán. Kiváló tanáraimtámogatásával kijutottam a 6. IEPS konferenciára Okazakiba (Japán) ahol elnyertem a legjobb fiatal kutató díjat.

Mindeközben érdeklődésem egyre inkább a betegek, betegség miatt szenvedők felé fordult.
Munkát vállaltam a Merényi Gusztáv kórház pszichiátriai osztályán, majd az OPNI 1. Pszichiátriai – Pszichoterápiás osztályán. Foglalkoztam szorongó, depressziós betegekkel, hajléktalanokkal, abuzust, gyermekkori traumákat elszenvedőkkel. Tündérhegyen tanultam pszichoterápiát, Daubner Bélánál integratív hypnoterápiát és pszichodrámát.

Bátorság és elszántság kell ahhoz, hogy merjünk és tudjunk változtatni életünkön,
viselkedésünkön, rossz szokásainkon, reakcióinkon. Fontos, hogy rálássunk betegségeinkre és tudatosságunk növelésével kézbe vegyük gyógyulásunkat, hogy pozitívan befojásoljuk és egyre inkább magunk iránytsuk sorsunkat, életünket. Hiszem azt, hogy minden krízis mögött vmi jó, vmiúj bújik meg, abban tudok segíteni, hogy ezt Te is észrevedd.

Közös Lépés