Mi történik a pszichológusnál?

Valami nem stimmel. Stresszes, pattanásig feszült és fáradt vagyok. Nem érzem jól magam a bőrömben. Érzem, hogy rossz irányba halad a kapcsolatom, kételyek gyötörnek a gyermekeimmel kapcsolatban.  Valami gond van velem? Számtalan hasonló kérdés merülhet fel bennünk, mielőtt valamilyen lelki, családi vagy párkapcsolati nehézség kapcsán pszichológus segítségét kérjük.

Pszichológust segítségét kérni nehéz, új és furcsa tapasztalat lehet az első találkozás előtt a várószobában ülni. De mi is történik valójában egy pszichológusi ülésen?

  1. A Közös Lépés Pszichológiai Tanácsadó Központba belépve egy váróhelységbe érkezik majd, ahol egy pohár víz, kávé vagy tea kíséretében kényelmesen megvárhatja a pszichológus érkezését. A pszichológiai konzultációra nem kell előre felkészülnie, elegendő a megadott időpontra pontosan megérkeznie.
  2. A bejelentkezést követő első találkozás fő célja egymás és a folyamat megismerése, az Ön elvárásainak és problémájának átbeszélése. A kölcsönös bizalom, és szimpátia esetén a pszichológussal közösen meghatározzák a közös munka célját, a várható ülések számát, és a kereteket.
  3. Az első ülést követő hozzávetőleg három alkalom egy bevezető szakasz, egy ismerkedési folyamat, mely alatt megtörténik az elköteleződés közös munka iránt. Az Ön életének, problémájának megismerésén túl a cél a munkamódszer és a közös munka körülményeinek tisztázása.
  4. Ezután elkezdődik a gyógyító folyamat, melynek hossza és az ülések gyakorisága az Ön problémájától, és a módszertantól függ. A pszichológussal folytatott munka célja javulás létrehozása az Ön tüneteiben, személyiségében, életminőségében, kapcsolataiban.
Közös Lépés