Polányi–Borsós Kata

Polányi–Borsós Kata

Pszichológus, képzésben lévő szexuál-szakpszichológus és családterapeuta

Az Eötvös Loránt Tudományegyetemen szereztem pszichológus diplomámat tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon. Már az egyetem alatt fontos volt nekem, hogy a pszichológusi munka minél szélesebb területét megismerjem, így számos különböző helyen dolgoztam gyakornokként. Dolgoztam pszichiátriai osztályon, örökbefogadást segítő alapítványnál, vezettem az Európia Pszichológus Hallgatók Egyesületének magyarországi csapatát és megismerkedtem az üzleti világgal is. Ezen tapasztalatok segítettek hozzá, hogy megtaláljam azt a területet, ami a legközelebb áll hozzám: egészséges felnőtt emberek segítése. Jelenleg tanácsadóként, valamint család -és párterápiás módszertannal  dolgozom, és segítem egyének, párok, családok és csoportok fejlődését.

Fontos számomra a rendszerszemlélet, így a helyzetben jelen lévő összes szereplőre, kölcsönhatásaikra fókuszálok a közös munka során. Közel áll hozzám továbbá a megoldásközpontú és a rogersi személyközpontú szemlélet is. Sokszor dolgozom az “itt és most-ban” felmerült helyzetekkel. Fontos számomra a felismerések kézzelfogható, gyakorlati akciókba, változásokba fordítása.

Szenvedélyem az önkéntesség, mert fontos számomra, hogy hozzájáruljak a környezetem fejlődéséhez és jóllétéhez.

A családterápiával egyetemi tanulmányaim során ismerkedtem meg, és szemlélete, módszertana azonnal felkeltette érdeklődésemet. A családterápia rendszerszemléletű megközelítése azért fogott meg, mert fontos számomra, hogy tartós és fenntartható változáshoz tudjam hozzásegíteni a hozzám fordulókat. A család- és párterápián belül a párkapcsolati elégedettség témaköre áll hozzám a legközelebb. Mesterszakos szakdolgozatomat is ebben a témában, a párkapcsolati elégedettség és a dominancia viszonyok összefüggéseinek vizsgálatáról írtam. Kedvelt kutatási területem továbbá a kapcsolati problémák kialakulásának megelőzése és a párkapcsolati elégedettség növelése.

Közös Lépés