Rátz Krisztina

Rátz Krisztina

Addiktológiai konzultáns

Egyetemi tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Semmelweis Egyetemen végeztem. Az elmúlt 15 évben széleskörű tapasztalatokat szereztem a segítői munkában, melyre hivatásomként tekintek. Dolgoztam fiatalokkal, felnőttekkel, életvezetési problémában érintettekkel, szenvedélybetegekkel és hozzátartozóikkal. Egyéni és addiktológiai konzultációt tartok és önismereti csoportokat vezetek.

Ha úgy érzi, életében elakadt, nem látja a megoldást, vagy jelenleg nem megy egyedül, forduljon hozzám. Segítséget kérni, beszélni nehézségeinkről, megmutatni önmagunkat nem mindig könnyű feladat. Azonban eljöhetnek olyan időszakok életünkben, amikor sokat tud segíteni, ha valaki kívülről lát minket, mutat irányt és segít az erőforrásainkat előhozni és mozgósítani, mindezt pedig egy elfogadó, nyitott és ítéletektől mentes légkörben.

Az alábbi élethelyzetek, problémák kapcsán várom megkeresését:

  •  Ha úgy érzi, hogy túl nagy hatással van életére valamilyen kémiai szer vagy viselkedés. Függőségi vagy problémás szerhasználat esetén: drog, alkohol, gyógyszer, nikotin, társfüggőség, játékszenvedély, munkafüggőség, étkezési zavarok.
  • Ha családjában jelen van a függőség, hozzátartozója küzd függőségi problémákkal és szeretne neki segíteni és szeretné jobban megérteni, hogy mit jelent a függőség jelenléte a családban.
  •  Életvezetési problémák esetén, ha úgy érzi, elakadások nehezítik életét és szeretné önismeretét fejleszteni az élet különböző területein, pl.önértékelés, önbizalom erősítése, családi és párkapcsolati nehézségek, munkahelyi problémák.

Szolgáltatások:

  • Addiktológiai konzultáció függőségben vagy problémás szerhasználatban érintettel.
    A konzultáció célja a függőség, a függő viselkedés megismerése, a szermentesség kialakítása és megtartása, a visszaesés megelőzése. Addiktológiai konzultáció keretében várom azok jelentkezését is, akik szermentesen élnek, felépülésben vannak, de szeretnék elért eredeményeiket megtartani és fejlődni életük különböző területein.
  • Hozzátartozói konzultáció függőségben, vagy problémás szerhasználatban érintett hozzátartozójával
  • Várom azokat is, akik olyan családban nőttek fel, ahol az alkoholizmus vagy egyéb pszichés probléma jelen volt és szeretnék átdolgozni magukban gyermekkori élményeiket, hogy felszabadulhassanak a múlt terhei alól egy elfogadó, biztonságot nyújtó környezetben.
  • Egyéni konzultáció életvezetési problémák esetén: A kapcsolati és családi problémák, a különféle testi és lelki tünetek (testi betegségek, szorongás)jelenléte akadályozhatja a mindennapokat, megnehezítheti életünket. Ilyenkor érdemes igénybe venni az egyéni konzultációt, mely segít a probléma megértésében és a megoldás megtalálásában.

 

Foglalkozások

Addiktológiai vagy egyéni felnőtt konzultáció

Ár

15.000 Ft/ alkalom

Közös Lépés