Felkészülés a szülővé válásra

Minden párkapcsolatban nagy változást, esetenként válságot okoz a szülővé válás. Ezen változás okozta elengedhetetlen nehézségek azonban csökkenthetők, lerövidíthetők, ha a pár tagjai megfelelő módon készülnek fel erre az életszakasz váltásra.

A csoport célja, hogy teret adjon a pároknak tudatosan átgondolni a szülői szereppel kapcsolatos gondolataikat, kételyeiket, elvárásaikat. Megosszák egymással a családi élettel kapcsolatos elképzeléseiket, és elkezdjék a közös nevelési elveket kialakításának folyamatát.

Mindenkinek van egy képe arról, hogy milyen egy jó szülő. Legtöbbször ez nem esik messze a saját gyermekkori tapasztalatainktól, jó és rossz emlékeinktől. A pár tagjainak fejében élő képek közötti különbségek megbeszélése, és egy közös irány kialakulása kulcseleme a kiegyensúlyozott családi életnek, és elkerülhetetlen a szülőségre való megfelelő felkészüléshez.

A csoportban olyan témák feldolgozásával segítjük a szülőségre való felkészülést, mint az alapvető nevelési elvek kialakítása, a büntetés és fegyelmezés kérdései, a nagyszülőkkel való kapcsolattartás, vagy a szülők közötti feladatmegosztás. Nagy szerepet kapnak továbbá olyan az önismereti jellegű feladatok, beszélgetések, amelyekben olyan kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők, mint hogy mi kell számukra ahhoz, hogy felszabadult, magabiztos szülők tudjanak lenni? Mit éreznek és mit csinálnak, ha mások nem értik, amit ők mondanak? Mennyire tudnak nézőpontot váltani?

A szülői szerepre megfelelően felkészült párok könnyebben veszik a szülői szereppel járó kihívásokat, magabiztosabbak és elégedettebbek önmagukkal és saját szülőségükkel, amely visszahat a gyermekre és a párkapcsolatra is.

Ha úgy érzi Ön is szeretne megfelelően felkészülni saját szülőségére jelentkezzen bizalommal hozzánk!

A csoport elegendő jelentkező esetén indul, amelyről részletesebb információt a bejelentkezést követően kapnak.

Írjon nekünk

Közös Lépés