Faltusz Barbara

Faltusz Barbara

gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Gyermek- és ifjúsági, klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus vagyok. A gyerekekkel, serdülőkkel való munka szeretete még egyetemi éveim alatt alakult ki, és erősödött meg. 2013-ban végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd az Ökumenikus segélyszervezet pszichológusaként tevékenykedtem egy rövid ideig. 2014-ben kezdtem el dolgozni egy budapesti pedagógiai szakszolgálatnál, ahol jelenleg is szakértői tevékenységet, és terápiás munkát folytatok. 2015 óta rendszeres szupervízió mellett magánrendelésen is fogadom a kisebb- nagyobb elakadással jelentkezőket. 2018-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Gyermek Klinikai és Mentálhigiéniai Szakpszichológus Szakképzésén.
Munkám során főleg 3-21 éves gyermekekkel, fiatalokkal, és szüleikkel foglalkozom.  Széleskörű nehézségekkel találkozom, ilyenek pl.: tanulási nehézségek, fejlődési elmaradások, valamint magatartással, táplálkozással, alvással, szobatisztasággal, különböző félelmekkel kapcsolatos gondok. Főbb érdeklődési területeim: szorongás, társkapcsolati nehézségek, pánik, depresszió, evészavarok, önsértés. Kamaszkori nehézségek, önismereti kérdések.
Alappszichoterápiás szemléletformálódásomban a mélylélektani (analítikus) és kognitív viselkedésterápiás tanulmányaim egyaránt szerepet játszottak. A gyakorlatban ezeket integráltan, a gyermek nehézségeire, szükségleteire formálva alkalmazom. Kiemelten fontosnak tartom a szülőkkel való szoros együttműködést, hiszen az anya és az apa gyermeke „legnagyobb tudósa”.

Foglalkozások

Gyermek és serdülőterápia

Elsőinterjú (60 perc)

Ár

15.000 Ft

17.000 Ft

Közös Lépés