Müller- Kiss Adrienn

Müller- Kiss Adrienn

Pszichológus, képzésben lévő család és párterapeuta

Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán kezdtem, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanácsadás- és iskolapszichológia szakon szereztem meg a diplomámat. Az egyetem alatt volt szerencsém több területet is megismerni, így kaphattam ízelítőt a szervezetfejlesztés világából, egy Pedagógiai Szakszolgálat szerteágazó feladatköreiből, valamint önkéntes munkám révén egy gyermekotthonban zajló munka szépségeiből és nehézségeiből.

Pályafutásomat iskolapszichológusként kezdtem, ami kezdetben mély víznek tűnt, mára azonban hálás vagyok azért a rengeteg különféle kihívásért, amik segítettek abban, hogy a szakmailag és emberileg is mindig fejlődni tudjak. Ennek a területnek köszönhetően sokszínű feladatokat láthatok el, kezdve a diákok kisebb-nagyobb magánéleti gondjaitól, a tanulási nehézségeken és szociális nevelésen át egészen komoly, családokat érintő problémákig. A nagy életkori különbségek miatt egyaránt tapasztalatot szerezhettem a kisiskolásokkal és a kamaszokkal folytatott munkában, és ami legalább ennyire fontos, a szüleikkel, nevelőikkel való közös gondolkodásban és megoldáskeresésben.

Munkám során mindig azt tapasztalom, hogy legyen szó bármilyen korosztályról vagy problémáról, egy valami közös, ez pedig a család szerepe. Már az egyetemen is magával ragadott a rendszerszemlélet, így kezdtem el a családterápia módszerében képződni. Azóta is hiszek benne, hogy a problémákat érdemes rendszerben szemlélni, hiszen mind társas lények vagyunk, hatunk a környezetünkre, ahogyan a környezetünk is hat ránk. Így tehát sok esetben az lehet a legcélravezetőbb, ha az egyént és az általa hozott problémát nem kiragadjuk a környezetéből, hanem abban vizsgáljuk, és olyan megoldásokat keresünk, ami a rendszer változtatásain keresztül hosszútávú eredményeket hozhat.

Önismereti munkám során megismerkedhettem a pszichodráma módszerével, ami további kapukat nyitott meg előttem. Úgy gondolom, hogy pszichológusként is nagyon fontos, hogy nyitottak maradjunk és fejlődni, tanulni akarjunk. Az elmúlt évek tapasztalatai is mind ebbe az irányba tereltek, ami azért is fontos számomra, mert szeretném, hogy a hozzám fordulók emberileg és szakmailag is egy biztonságos közegbe érkezzenek.

Foglalkozások

Gyermek- és serdülőkonzultáció, szülőkonzultáció

Ár

15.000 FT / alkalom

30.000 FT/ alkalom

13.000 FT/ alkalom

15.000 FT/ alkalom

Közös Lépés