Karriertanácsadás, Pályaorientáció

Életünk egyik kulcskérdése, hogy milyen foglalkozást, hivatást választunk magunknak. Ennek eldöntése azonban nem mindenkinek megy zökkenőmentesen. A pályaorientációs tanácsadás kiindulópontjaként szakembereink feltárják a fiatal érdeklődését, erősségeit, valamint családi és szociális környezetét.

Ezen információk alapján a fiatallal közösen tárjuk fel azt, hogy melyek lehetnek azok a területek, amelyek leginkább neki valók. A közös munka során figyelmet fordítunk az objektív információk átadásán túl (továbbtanulási lehetőségek, egyetemek, szakok, gyakorlatok, munkaerőpiaci információk) a személyesebb, mélyebb rétegek feltárására is (motiváció, önértékelés, önismeret, teljesítményhez való viszony).

Nemcsak pályaválasztásnál merülhet fel igény a karriertanácsadásra. Sok ember életében külső kényszer, vagy saját döntés okán eljön az a pillanat, amikor munkahelyet vagy akár munkaterületet vált. Akár kiégés, elbocsájtás vagy új kihívások keresése az ok, fontos tudatosan kezelni a változást. A karrier-tanácsadás egy komplex folyamat, mely reális énkép kialakítását, a karriercélok és stratégiák megtervezését, valamint a szükséges kompetenciák fejlesztését foglalja magában. A folyamat a célok meghatározásával kezdődik, majd áttekintésre kerülnek az eddigi tapasztalatok, megszerzett képesítések, kompetenciák és azok felhasználhatósága a célzott területen. Ha már megvan az irány, akkor utolsó lépésként áttekintjük az eredményes álláskeresési folyamathoz szükséges kulcselemeket (álláskeresési források, önéletrajz/pályázati írás, sikeres állásinterjú és onboarding), és fejlesztjük az új munka ellátásához elengedhetetlen kompetenciákat.

Jelentkezem

a Karriertanácsadás, Pályaorientáció tanácsadásra

Közös Lépés