Korányi Dóra

Korányi Dóra

Pszichológus, képzésben lévő család és párterapeuta

Korányi Dóra vagyok, okleveles pszichológus és családterapeuta jelölt. 2017-ben végeztem pszichológusként az ELTE pszichológus mesterszakán, klinikai pszichológia szakirányon. Azóta a Carl Rogers Személyközpontú Óvoda- és Általános Iskola pszichológusaként dolgozom.

A Rogers iskolában való munka során lehetőséget kaptam arra, hogy megismerjem a gyermekek világát óvodás kortól kamaszkorig, és Rogers szemlélete mentén úgy álljak hozzá az emberekhez, legyen szó gyerekről vagy felnőttről, hogy megpróbáljam megérteni az ő álláspontját, az ő érzéseit.  Az empátia és az odafordulás vezérel, és egy olyan biztonságos környezet megteremtése, amiben lehetőség van megnyílni, felfedezni önmagunkat, és elindulni a változás útján.

Családterápiás képzésemet a Magyar Családterápiás Egyesületnél végeztem 2020-ban. Családterapeuta-jelöltként szupervízió támogatja napi munkámat. Az egyéni önismeret fejlesztés során az egyéni terápia mellett fontos tapasztalat volt számomra a pszichodráma és a művészetterápia is, melyek elemei szintén megjelennek a munkám során.

Közös Lépés