Schumicky Júlia

Schumicky Júlia

Pszichoterapeuta jelölt, felnőtt klinikai szakpszichológus és tanácsadó szakpszichológus

Pszichoterapeuta jelölt, felnőtt klinikai szakpszichológus és tanácsadó szakpszichológus vagyok. Az alapdiplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem meg, a mesterképzésre pedig a Károli Gáspár Református Egyetemre jártam. Ezután az ELTE Tanácsadó szakpszichológus képzést végeztem el, ahol a krízisintervenció szakirányra specializálódtam. Emellett, elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem klinikai szakpszichológus képzését, amely lehetővé tette, hogy a klinikai szintű pszichés problémák gyökereit jobban megismerhessem.

Szakmai munkámat egy budapesti közösségi házban kezdtem el, ahol hátrányos helyzetű családokkal és a társadalom perifériájára szorult nőkkel foglalkoztam. A Bátor Tábor Alapítványnál eltöltött évek alatt számos olyan gyermeket és családot megismerhettem, akik valódi bátorsággal voltak képesek szembenézni egy súlyos betegség hatásaival. Az itt eltöltött évek alatt volt lehetőségem olyan családok számára gyászterápiás és élményterápiás foglalkozásokat nyújtani, akik betegésgben vagy balesetben vesztették el a gyermeküket. Ezzel párhuzamosan az Ökumenikus Segélyszervezetnél dolgoztam, ahol a kapcsolati erőszak érintettjeinek nyújtottam terápiás segítséget. A családon belüli bántalmazás és az elhanyagolás számomra kiemelten fontos terület, hiszen az elszenvedett traumák hatásai a további generációk életére is befolyassal vannak. Munkámat sokat segítette a család- és párteraputa végzettségem, az általa megismert rendszerszemlélet meghatározó a problémák mélyebb rétegeinek a megismerése szempontjából. 

2016 óta dolgozom felnőttekkel magánrendelés keretében, ahol a krízisek, a hangulati és szorongásos problémák, illetve a személyiségzavarok széles spektrumával foglalkozok. A terápiás folyamat során kiemelt hangsúlyt fektetek a személyes felelősség kérdésre és őszintén hiszem, hogy bárki képes teljes életet élni, ha önmaga működését mélyebben megérti és tudatosan vállalja a változással járó erőfeszítéseket. A terápiás szemléletemet erősen meghatározza Viktor Frankl logoterápiás és egzisztencia-analítikus szemlélete, amely az egyéni fellelősségvállalást és az élet értelmességét helyezi középpontba. Szakmai munkámat a heti rendszerességű egyéni szupervízió segíti, illetve jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Pszichoterapeuta képzésére járok, amely integratív módon közelíti meg a terápiás folyamatokat.

 

Közös Lépés