Rubóczki Klaudia

Rubóczki Klaudia

gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus vagyok. Már az egyetemi éveim során fontosnak tartottam a gyermekekkel és a serdülőkkel való közös munkát. 2013 nyarán egy amerikai táborban művészetterápiás eszközök segítségével 6 és 18 év közötti, tanulási zavarral, illetve ADHD-val diagnosztizált gyermekek és serdülők fejlődését követtem nyomon. Fontosnak tartom az állandó fejlődést, ezért 2017-ben, az egyetem elvégzése után beiratkoztam a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának Gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzésére, amelyet 2021 novemberében végeztem el.

2017 szeptemberétől kezdtem el dolgozni egy Pest megyei pedagógiai szakszolgálatban, ahol jelenleg is járási szintű szakértői bizottsági tevékenységet és terápiás munkát végzek. A pedagógiai szakszolgálatban eltöltött négy év során számos eltérő életkorú gyermekkel és elakadással találkoztam, amely nemcsak a gyermek, a serdülő vagy a szülő hétköznapjait nehezítette meg, hanem az egész családi rendszer működésében zavart okozott. Éppen ezért a gyermekkel folytatott terápia mellett, munkám során kiemelt jelentősége van a rendszeres szülőkonzultációknak is. Ahhoz, hogy egy gyermekkel vagy serdülővel sikeresen együtt lehessen dolgozni, elengedhetetlen a családnak, mint rendszernek a megismerése, a tagok egymással való kapcsolatának feltérképezése, illetve az egyéni sajátosságok és erőforrások megtalálása. 

A terápiás módszereimet a kliens sajátosságai szerint határozom meg. Legfontosabb célom, hogy a gyermek, akinek az útját kísérem, elfogadás és támogatás mellett megtalálja azokat a rejtett potenciálokat, amelyek segítségével képessé válik a nehézségeit leküzdeni és egy optimálisabb életvezetést kialakítani.

Az alábbi problémákkal tudnak hozzám fordulni: nevelési kérdések, beilleszkedési- és szociális problémák, magatartási és indulatkezelési nehézségek, szorongásos zavarok, depresszív zavarok, társkapcsolati nehézségek/problémák, serdülőkori elakadások, önismereti kérdések, önértékelési problémák, önsértés.

Foglalkozások

Gyermek és serdülőterápia

Ár

15.000 Ft

Közös Lépés