Hammer Angéla

Hammer Angéla

Pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető

Hammer Angéla vagyok, okleves pszichológus, jelenleg PhD hallgató az ELTE Pszichológia Doktori Iskolájának Klinikai Pszichológia és Addiktológia programján. Az alap és a mesterképzésemet is Eötvös Lorand Tudományegyetemen végeztem, az utóbbit Klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. Jelenleg a kutatásaimban az érzelemszabályozásra koncentrálok, illetve ennek összefüggéseire a migrénnel. Aktívan részt veszek az egyetemi életben, bekapcsolódtam az oktatásba és a Doktori Önkormányzat munkákába is.

A tanácsadás és a kutatás mellett szívügyemnek tekintem a pszichoedukációt. Korábban több olyan szervezetben is tevékenykedtem önkéntesként, amely bár más-más témákra fókuszba helyezve, de az edukációt célozza meg. Végül egy hallgató-társammal, jelenlegi kollégámmal megalapítottuk a Merengő Podcastot, amellyel fő célunk az, hogy a klasszikus pszichológiai kávéházi kultúrát visszaépítsük a tudományba- ezzel is szerepet vállalva az edukációban.

Módszertani képesítéseimet tekintve autogén tréning gyakorlatvezetői képesítést szereztem, illetve részt vettem a Szondi Lipót Emlékalapítvány által szervezett Sorsanalitkus Tanácsadó képzésén is. Továbbá közel áll még hozzám a pszichodráma szemléletrendszere is, jelenleg 250 óra önismeretet végeztem el, és rövid távú terveim között szerepel, hogy tovább képződjek ebben a módszerben.

Az egyetemi éveim alatt lehetőségem volt a pszichológia széles spektrumát megismerni, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül azt a területet választottam, amely számomra legkedvesebb. Korábban dolgoztam multinacionális vállalatoknál, ahol kipróbáltam magam a munkapszichológia és HR területén, de jelenlg magánrendelésem mellett serdülőkkel foglalkozom pszichológusként egy kollégiumban.

Minden ember más, tehát ezzel az is jár, hogy mindannyian máshogy reagálunk adott helyzetekre, azokról nagyon különböző következtéseket vonhatunk le. Fontosnak tartom azt, hogy a közös munka során válaszokat találjunk azokra a kérdésekre, hogy miért cselekedtünk így, és esetlegesen ezeken hogyan tudjunk változtatni.

 

 

Foglalkozások

Egyéni felnőtt pszichológiai tanácsadás
Karriertanácsadás, pályaorientáció

Ár

9.000 FT/ alkalom

9.000 FT/ alkalom

Közös Lépés